Pollenverwachting België

Leven met een allergie? Natuurlijk!

Leven met een allergie? Natuurlijk!

Behandelen

De meeste natuurlijke allergieën zijn seizoensgebonden, maar samen kunnen ze een heel jaar overspannen. Er zijn de gekende seizoenen van de pollen en de grassen. Maar mensen met huisdieren moeten zelfs tot het hele jaar toe rekening houden met een mogelijke allergie. Het is in het geval van specifieke allergieën aan te raden reeds enkele weken voor het aanbreken van een bepaalde periode te starten met een natuurlijke kuur. Samen met uw apotheek, kan u de juiste oplossing, zowel naar periode als dosering bepalen. Het is belangrijk, zoals bij elke kuur, dat de regulerende medicatie
op een gedisciplineerde manier wordt ingenomen. Enkel op die manier kan een optimaal resultaat bekomen worden om allergievrij te blijven.

Heb ik een allergie? Herken de symptomen.

Huiduitslag, jeuk, kortademigheid, neusloop, … het lijken kleine, onoplosbare kwaaltjes die bij het leven horen. Indien een allergie aan de basis ligt, is er absoluut geen enkele reden om hierdoor in te boeten aan dagelijks levenscomfort.

Een natuurlijke oplossing

Perilla frutescens is een variant van de brandnetel en bevat in zijn bladeren en zaden bestanddelen die de allergische reacties effectief en snel verminderen. Perilla-olie bevat een grote hoeveelheid aan omega-3 vetzuren, gekend om hun positieve werking op de algemene gezondheid. Klinische onderzoeken bewijzen dat Perilla-extract een gunstig effect heeft in de behandeling van sommige allergieën, zoals hooikoorts en atopische dermatitis. Bovendien blijkbaar zonder bijwerkingen. Perilla helpt ook bij allergische reacties veroorzaakt door de huisstof, pollen, schimmelsporen enz.

Perilla frutescens (olie en extract) werkt op drie niveaus

  • Op de ademhaling
  • Op de huid
  • Op het gastro-intestinale stelsel

Tip!

Het is aanbevolen om met de combinatie Perilla-olie én Perilla-extract te starten ongeveer twee weken voordat het pollenseizoen begint (zie allergiekalender) of bij het verschijnen van de eerste symptomen.

Het belang van een goede neushygiëne

Het belang van een goede neushygiëne. Wie zijn allergie op een natuurlijke wijze te lijf wil gaan, zorgt voor een goede dagelijkse neushygiëne. Door bijvoorbeeld dagelijks een aangepast neussproeimiddel te gebruiken, zal niet enkel het contact met allergenen beperkt worden, maar wordt ook het neusslijmvlies actief hersteld.