Pollenverwachting België

Leven met een allergie? Natuurlijk!

Leven met een allergie? Natuurlijk!
5 tips voor lopers met hooikoorts
01 Apr 2016

5 tips voor lopers met hooikoorts

Klik hier en lees het originele bericht op www.sport.be

Hooikoorts is een allergie, veroorzaakt door pollen die zich in de lucht verspreiden. In ons land duurt het hooikoortsseizoen van februari tot en met augustus en viert het hoogtij op warme, droge en winderige dagen. Het is dus met andere woorden volop aan de gang.

De symptomen van hooikoorts lijken op die van een verkoudheid: loopneus, tranende en jeukende ogen, branderige keel, ... Helaas kan je ze niet volledig uit je leven bannen. We kunnen dankzijLevenmeteenallergie.be wel enkele tips geven om er zo goed mogelijk mee om te gaan...

  1. Draag op warme, droge, winderige dagen een zonnebril. Zo vermijd je dat de pollen rechtstreeks in je ogen vliegen. Idealiter loop je niet op deze dagen. Wacht indien mogelijk op een regenbui.
  2. Spoel regelmatig je neus met een aangepast neusspoelmiddel. Je vermindert op die manier het contact tussen de pollen en het neusslijmvlies.
  3. Als je op vakantie gaat, kies dan voor een periode buiten het bloeiseizoen of voor een bestemmingaan zee of in de bergen.
  4. Mijd parken en bossen als je overgevoelig bent voor boompollen. Laat weilanden links liggen als je tranende ogen krijgt van graspollen.
  5. Wees voorbereid en check regelmatig de info over de pollenconcentratie of hoeveelheid stuifmeelkorrels die in de lucht vertoeven.

Bekijk ons archief