Pollenverwachting België

Leven met een allergie? Natuurlijk!

Leven met een allergie? Natuurlijk!
Langdurende, onverklaarbare klachten mogelijk oorzaak van allergie
22 Nov 2016

Langdurende, onverklaarbare klachten mogelijk oorzaak van allergie

In ons land hebben veel mensen last van kwaaltjes zoals een verstopte neus, lopende neus, slechte eetlust, een teveel aan speeksel, tijdelijke gehoorvermindering… Veel van deze klachten zijn tijdelijk en worden als weinig storend ervaren. Deze klachten kunnen wijzen op één of andere vorm van allergische reactie, 1 op 4 Belgen lijdt aan allergieën zonder het zelf te weten.

Het is dan ook zeer belangrijk om stil te staan bij deze symptomen, vooral omdat vele van hen gemakkelijk te onderdrukken zijn en zo de kwaliteit van het dagelijks leven bevorderen. Allergieën kunnen nl. energiezuigers zijn.

Aan de ene kant is het belangrijk om de uitlokkende factoren van uw allergie te ontdekken en weg te nemen, aan de andere kant is het gebruik van een middel dat de afvoer van pollen en allergenen in uw lichaam bevordert, een hulpmiddel om u snel opnieuw fris door het leven te bewegen.

Een allergie is een reactie van het menselijk immuunsysteem op stoffen van buitenaf. Deze uitlokkende stoffen, die normaal gesproken onschadelijk zijn, noemen we allergenen. De meest-voorkomende allergenen worden opgenomen via de ademhaling en via het voedsel. Andere allergische reacties worden veroorzaakt door insectensteken of door contact met stoffen zoals tarwemeel, nikkel,…

De belangrijkste uitlokkers zijn

  • Stuifmeel van bomen, grassen en onkruid: pollen
  • Eiwitten afkomstig uit de huidschilfers van dieren
  • Huisstofmijt
  • Stoffen aanwezig in voeding zoals melk, kippenei, tarwe,…
  • Contact met latex
  • Insectensteken

Bekijk ons archief