Pollenverwachting België

Leven met een allergie? Natuurlijk!

Leven met een allergie? Natuurlijk!
September: allergie-alarm door grassen. Wat kan je doen?
13 Sep 2016

September: allergie-alarm door grassen. Wat kan je doen?

De Allergiekalender van Leven met een Allergie geeft aan dat september een gevaarlijke maand is. De grassen strooien volop met pollen en bepaalde kruidachtigen doen gretig mee.

Wie kent shiso niet? Deze prachtige plant ligt regelmatig als garnituur op je bord in een beter restaurant. Maar dat is natuurlijk niet alles. Perilla, zoals Shiso ook wel een keer genoemd wordt, staat al 100den jaren gekend om haar heilzame werking als het op allergie aan komt. Met een natuurlijke Perilla-behandeling kunnen we allergie vaak goed onder controle houden.
Het gaat de symptomen niet rechtstreeks onderdrukken, maar werkt in op de oorzaak voor een gezond, comfortabel leven.
Er zijn verschillende Perilla-producten met een goede werking verkrijgbaar. Maar wij volgen de hype van buy local en prijzen daarom graag de Perilla-capsules van het 100% Belgische Bioradix aan.

Hulp bij allergie!
Perilla Frutescens bevat in zijn bladeren en zaden bestanddelen die de allergische reacties effectief kunnen verminderen. Het gebruik van Perilla-olie heeft bijna geen bijwerkingen en bevat daarenboven ook een grote hoeveelheid omega-3 vetzuren, gekend om hun positieve werking op de algemene gezondheid. Perilla werkt op drie niveaus: op de ademhaling, op de huid en op het gastro-intestinale-stelsel.
Perilla is dus niet enkel mooi...maar ook heel krachtig!

Meer info op www.bioradix.be - Fytoleum Perilla Olie Caps

Ongeveer 25% van de Belgische bevolking lijdt aan één of andere vorm van allergie. Kwaaltjes zoals een verstopte of lopende neus, slechte eetlust, een teveel aan speeksel, tijdelijke gehoorvermindering,...we staan er niet bij stil maar de kans dat een allergie aan de basis ligt van deze zaken, is reëel. Een allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem op bepaalde stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op zou mogen reageren.

Allergenen, de stoffen die zo’n reactie veroorzaken, kunnen niet enkel gras- en boompollen zijn, maar ook eiwitten uit de huidschilfers van huisdieren, bepaalde voedingswaren en stoffen zoals latex.

Iemand met een aanleg voor allergie, zal door regelmatig contact met bepaalde lichaamsvreemde stoffen (allergenen), speciale antistoffen aanmaken. Deze antistoffen binden de allergenen en hechten zich dan aan mestcellen. De vorming van antistoffen en het hechten aan de mestcellen vindt ongemerkt plaats en kan maanden tot jaren duren. Als mestcellen in contact komen met antistoffen die allergenen gebonden houden, worden deze geprikkeld. Een geprikkelde mestcel geeft verschillende stoffen vrij waaronder histamine. Deze actieve stoffen leiden uiteindelijk tot de allergische overreactie. Overreacties in de vorm van neusloop, tranende ogen, darmklachten, huiduitslag,…
Bekijk ons archief